De vanligaste bedrägerierna och bedrägerierna i App Store och hur man undviker dem (2024)

iPhone

Amaya Toman

< >

Apple gör ingen hemlighet av att det har satt strikta regler i App Store under lång tid för att göra denna online-applikationsbutik till en säker plats för användarna. Användares vittnesmål bevisar dock upprepade gånger att det inte är särskilt framgångsrikt, och tyvärr råder det ingen brist på bedrägerier i App Store. Hur känner man igen dem och hur undviker man dem?

Du kan vara intresserad av

Bedrägliga samtal från utlandet: 5 tips för att försvara sig mot dem

iPhone

Pavel Jelic

2

Lita inte helt på betyg

Ett bra betyg i App Store är förstås ett av bevisen på att det är en kvalitetsapplikation, men under vissa förutsättningar. Kort sagt, det fulla antalet stjärnor är inte detsamma för alla applikationer. En app med ett genomsnittligt betyg på 4,7 stjärnor kan verka mer pålitligt vid första anblicken än en app med ett genomsnittligt betyg på 1,7 stjärnor, inte alla stjärnor kommer med en skriftlig recension, och vissa utvecklare tvekar inte att helt enkelt köpa "full star" betyg. Om en app har tiotusentals XNUMX-stjärniga betyg, men många dåliga muntliga recensioner, är det bättre att vara försiktig, även om XNUMX-stjärniga betyg är överväldigande.

Du kan vara intresserad av

Det finns ett antal bedrägliga appar i App Store, Apple det löser inte mycket

Allt om Apple

Amaya Toman

32

Utnyttja provperioden

Vissa appar ser bra ut, medan deras funktionalitet är mycket sämre. Ett bra sätt att testa om en app är värd det är att använda en provperiod. De flesta utvecklare vet detta mycket väl, så även om de erbjuder den fullständiga versionen av appen för en prenumeration eller en engångsavgift, är det en självklarhet för dem att även släppa en grundläggande, gratisversion av sin app på appen Butik, tack vare vilken användare kan vara säkra på att de inte köper en kanin i påsen. Försök att undvika applikationer som du måste betala omedelbart (ofta avsevärda summor) och som inte är etablerade namn från kända utvecklares verkstäder - särskilt när det gäller misstänkt attraktiva nya titlar.

Du kan vara intresserad av

Hur App Store förhindrar bedrägerier och hur mycket pengar det sparar oss

Andra artiklar

Adam Kos

Läs recensionen. Grundligt.

I ett av de föregående styckena i den här artikeln betonade vi vikten av att läsa verbala utvärderingar. Men i likhet med stjärnbetyg kan vissa utvecklare bedrägligt säkra positiva mun-till-mun-betyg. Kontrollera om ordbetygen inte ser misstänkta ut, som om de är skrivna enligt samma mall, eller om ett gäng liknande betyg har lagts till samtidigt. Om du vill göra några riktigt detaljerade efterforskningar, var inte rädd för att Googla namnet på appen med sökord som "recension".

Se utvecklingen av App Store-logotypen över tiden:

App Store-FB
app-butik-fb
app_Store_fb
App-Store-appar-FB
App Store 2008
App_Store_for_iOS
AppStoreIcon11
AppStoreIcon11Beta
App-Store-logotyp
app_store_ios_fb

Gå in i galleriet

Tänk nyktert

Många appar lovar saker som helt enkelt inte är tekniskt genomförbara. Det är naturligt att en app som lovar att visa dig nakna människor som går förbi med din iPhones kamera förmodligen inte är seriös. Men du bör också tänka två gånger på appar som lovar att mäta temperatur eller blodtryck genom iPhones kamera och liknande sci-fi-funktioner. I bästa fall kommer en sådan applikation inte att ge dig den önskade tjänsten, utan kommer att tjäna på visningen av annonser. I värsta fall kommer det att lura pengar ur dig via ett köp i appen för något som faktiskt inte är på riktigt.

Du kan vara intresserad av

Har du någon av dessa 84 appar installerade? I så fall har du blivit offer för en bluff

iPhone

Pavel Jelic

4

Zdroj

Diskussion

Ämnen: ansökningssamtal, appar för pengar, iPhone 12mini, 10 tips, temperatur, vikt, prenumeration, mått, telefonsamtal, Hus

Diskussion av artikeln

Lägg in din egen kommentar

Relaterad

Dagens mest lästa

iPhones väntar på ytterligare en stor förändring om två veckor! Apple Pay kommer att skaka henne till kärnan

Allt om Apple

Jiří Filip

1

iPhone 16 kommer att bli en säljsensation! Här är ytterligare ett bevis

Allt om Apple

Jiří Filip

iPhone 17 Slim: Vad vet vi om det?

iPhone

Amaya Toman

© Alla rättigheter reserverade Text Factory s. r. o. © 2011 - 2024. Design skapad av Feo Patito, källkod Erik Bročko. Lektioner om skydd av personuppgifter finns här. Användarvillkor för media som tillhör gruppen Text Factory s. r. o. finns här. Information om cookies finns här.

De vanligaste bedrägerierna och bedrägerierna i App Store och hur man undviker dem (20)

De vanligaste bedrägerierna och bedrägerierna i App Store och hur man undviker dem (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 5635

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.